Home > Recepten

Varkenshaasmedaillons, gekruid

varkenshaasje

peper

zout

paprikapoeder

katenspek

boter

jong-belegen kaas in blokjes



U kunt de varkensmedaillons ook op een andere verrassende manier klaar maken.

Leg op de gekruide medaillons een even groot plakje kaas.

Pak het pakje nu in met gekookte ham.

Zet eventueel vast met garen en bak ze vervolgens in ± 10 minuten op een matig vuur gaar.
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd van een varkenshaasje schijfjes (medaillons) van ± 60 gram en bestrooi die stuk voor stuk met peper, zout en wat paprikapoeder.

Neem per medaillon twee dunne lapjes katenspek en wikkel die kruislings om het vlees.

Laat boter in de koekenpan bruin worden.

Leg het vlees met de "sluiting" naar onder in de pan en plaats er een deksel schuin op.

Draai na 6 of 7 minuten braden het vlees om.

Braad ook de andere kant zo op matig vuur.

Leg het vlees, als het uit de pan komt, op een voorverwarmde schaal met de heetste zijde naar boven.

Leg er een blokje jong belegen kaas op en laat dat vervolgens smelten.

Notities

Serveer de medaillons met rijst en stroganofsaus.