Home > Recepten

Varkensvlees in zoetzure saus 1

500 gr hamlappen

2 uien

4 el olie

1 teentje knoflook

4 el witte wijnazijn

1 blik tomatenpuree (70 gr)

4 el honing

2 el worcestershiresaus

1 tl mosterd

1 tl basilicum

peper, zout
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes.

Pel de ui en snipper hem fijn.

Verhit in een braadpan de olie en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin.

Neem het vlees dan met een schuimspaan uit de pan.

Voeg de ui aan het bakvet toe, pers de knoflook erboven uit en laat 3 minuten bakken; schep af en toe om.

Voeg de azijn, tomatenpuree, honing, 2 dl warm water, worcestershiresaus, mosterd, basilicum en het vlees toe en maal de peper erboven.

Roer alles goed door elkaar en stoof het vlees met het deksel op de pan in 45 minuten zachtjes gaar.

Roer af en toe door en breng op smaak met zout.