Home > Recepten

Varkensfilet met pikante saus

1 kg varkensfilet

peper, zout

8 el olie

50 gr boter

2 tl uienpoeder

1 tl knoflookzout

1 tl laos

2 tl sambal

4 el pikante tomatenpuree

2 el aardappelmeel

ketjap bentang manis
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Droog het vlees met keukenpapier en bestrooi het met peper en zout.

Dep het vlees na 10 minuten opnieuw droog en verhit de olie.

Doe het vlees in de pan en laat het onder geregeld keren rondom mooi van kleur worden.

Voeg dan de boter toe en draai de warmtebron laag.

Maak een papje van uien- en knoflookpoeder, laos, sambal en tomatenpuree, verdun dit mengsel met 2 1/2 dl water en giet het in de pan.

Laat de vloeistof aan de kook komen, doe de deksel op de pan en laat het vlees op de laaggedraaide vlam een klein uur sudderen.

Keer het af en toe en voeg wat water toe als een deel van de vloeistof is verdampt.

Controleer na ongeveer 1 uur of het vlees gaar is, prik met een vork in het vlees en vang het sap op in een lepel.

Is het vleessap roze, dan is het vlees bijna gaar.

Neem het vlees uit de pan als het vleessap grijs van kleur is.

Roer het aardappelmeel met wat water tot een glad papje en bind daarmee de saus, proef deze en voeg naar smaak ketjap, peper of zout toe.

Snijd het vlees, na 5-10 minuten afkoelen, in plakken en giet de saus erover.