Home > Recepten

Varkensrolletjes met roomsaus, gevuld

1 ei

2 kleine uien

4 takjes peterselie

3 takjes selderij

1 1/2 tl tijm

zout, peper

4 ongepaneerde varkensschnitzels 100 gr

50 gr boter

1/2 el maïzena

1/2 dl koffieroom
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook het ei in 10 minuten hard, laat het schrikken, pel en halveer het.

Wip er boven een diep bord de dooier uit en prak die fijn.

Snipper het eiwit fijn.

Pel de uien pellen en snipper ze heel fijn.

Knip de peterselie en selderij fijn.

Voeg het eiwit, 1 el ui, ¾ deel van de peterselie, het selderijmengsel, tijm, zout en peper aan de dooier toe.

Prak alles goed door elkaar.

Spreid het vlees uit en verdeel er het ei-kruidenmengsel over.

Rol het vlees op en bind het met rolladetouw of stevig garen vast.

Verhit in een braadpan de boter.

Bak de vleesrolletjes in 5 minuten rondom lichtbruin.

Voeg de rest van de ui toe en bak 3 minuten zachtjes mee.

Voeg 1 1/2 dl water toe en stoof met de deksel schuin op de pan de rolletjes in 10 minuten zachtjes gaar.

Roer de maïzena met 1 el koud water tot een glad papje en schep er de koffieroom door.

Leg de vleesrolletjes op een schaal.

Voeg al roerend het maïzenapapje aan het stoofvocht toe.

Blijf roeren tot een lichtgebonden saus ontstaat.

Roer er de rest van het peterselie-selderijmengsel door.

Schenk de saus rondom de vleesrolletjes.