Konijn in marinade, wild |
|
1 wild konijn 1 l rode wijn 4 el azijn 4 el olijfolie 1 glaasje cognac 1 glaasje jenever 10 jeneverbessen 2 in ringen gesneden uien 4 sjalotjes 1 prei 1 grote winterpeen 5 teentjes knoflook 2 takjes peterselie 2 takjes selderij 1 tl tijm 2 laurierblaadjes 1 tl marjolein snufje rozemarijn 1 tl basilicum 10 peperkorrels 1 kruidnagel 200 gr boter Beurre maniée 100 gr spek in dobbelsteentjes 100 gr fijngesneden champignons 1 el zure room |
|
BereidingSnijd het konijn in stukken en leg ze zo compact mogelijk in een diepe schaal.Vul aan met alle ingredienten, behalve de boter, champignons beurre maniée, de prei en de in stukken gesneden wortel. Het vlees moet geheel onder staan, of anders moet het regelmatig worden gedraaid. Laat het een nacht marineren. Veeg voor het braden de stukken konijn goed droog en wrijf ze in met zout en peper. Zet de marinade op hoog vuur en laat alle ingredienten gaar worden; laat zo veel mogelijk vocht verdampen. Braag het konijn aan alle kanten in de boter bruin. Voeg het spek toe en laat het even meebraden. Blus iets af met de ingekookte marinade en stoof het konijn in ca 1 ½ uur gaar. Doe het laatste kwartier de champignons erbij. Zeef de overgebleven marinade en laat die tot een kwart inkoken. Doe dan de jus erbij en bind die met Beurre maniée. Voeg wat zure room toe en maak het geheel op smaak af. Giet wat van de saus over het konijn en dien het heet op. |
Home > Recepten