Home > Recepten

Andijvierolletjes

1 krop andijvie

16 plakjes ontbijtspek

zout, peper en bouillon



U kunt het spek ook vervangen door plakjes kaas.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de krop andijvie, maar laat hem wel heel.

Snijd de krop na het wassen in vieren.

Zet een pan met water en zout op en breng dit aan de kook.

Blancheer de vier stukken en spoel ze af met koud water.

Neem van de koud afgespoelde andijvie twee mooie bladeren en rol deze gelijkmatig op.

Omwikkel de opgerolde andijvie met spek.

Maak in totaal 16 rolletjes.

Verwarm de oven voor op 170 graden, gedurende 20 minuten.

Leg de rolletjes in een slede.

Strooi hierover wat zout en peper.

Giet een klein beetje bouillon op de rolletjes, zodat er een bodem ontstaat.

Zet, als de oven op temperatuur is, de slede in de oven en laat het geheel ongeveer 15 minuten staan.

Hierna zijn de rolletjes klaar om te serveren.