Kapucijnerschotel, pittig |
|
1 el boter 50 gr magere spekblokjes 1 ui 1 rode paprika 100 gr gehakt 100 gr dikgesneden salami 200 gr geschrapte krielaardappelen 1 dl pils zout cayennepeper 1 pot jonge kapucijners 1 el franse mosterd |
|
BereidingVerhit in een braadpan de boter en laat de spekblokjes 3 minuten zachtjes bakken.Pel en snipper intussen de ui. Was de paprika, halveer hem, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in stukjes. Voeg de paprika aan het spek toe en bak hem 2 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak het in 4 minuten rul. Snijd de salami in stukjes en de krielaardappelen in vieren. Schep de salami en aardappelen door het gehakt en bak ze 3 minuten mee. Voeg het pils, zout en cayennepeper toe. Laat het gerecht met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken. Laat de kapucijners in een zeef uitlekken en schep ze door het aardappelmengsel. Laat het mengsel in 3 minuten door en door heet worden. Roer er van het vuur af de mosterd door. |
Home > Recepten