Home > Recepten

Kerrie-risotto met broccoli

2 uien

1 rode paprika

4 el olie

1 1/2 el kerriepoeder

300 gr droogkokende rijst

2 bouillontabletten

400 gr broccoli

300 gr schouderham in dikke plakken

1 zakje Parmezaanse kaas (40 gr)
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de uien.

Snijd de paprika's in kleine stukken.

Verhit de olie in een braadpan.

Fruit de ui en de paprika even aan.

Schep de kerriepoeder en de rijst erdoor.

Bak de rijst al roerend glazig.

Voeg 5 dl water en de bouillontabletten toe en kook de rijst ca 10 minuten.

Maak intussen de broccoli schoon.

Verdeel de rozen broccoli in kleine roosjes en snijd de stronken in plakjes.

Snijd de ham in kleine blokjes.

Voeg de broccoli en de ham aan de rijst toe.

Kook de rijst in ca 15 minuten zachtjes gaar.

Roer de Parmezaanse kaas erdoor.