Pasta gorgonzola la peperoni |
|
2 grote uien 2 kg Pomodori tomaten 4 teentjes knoflook 2 bouillonblokjes peper en verse basilicum 2 kg tagitella pasta champignons 200 gr gorgonzola (magor) paprika bleekselderij slagroom rode pepers sausbinder olijfolie peterselie mosterd cayennepeper tabasco 2 grote uien geraspte Parmezaanse kaas magere spekblokjes |
|
BereidingVerse tomatensaus:Snijd de tomaten en de uien grof en doe ze in de pan. Pers de knoflook er boven uit. Voeg daarna de bouillonblokjes en peper toe. Laat het op een hoog vuur 3 minuten koken en roer ondertussen goed. Laat de saus hierna 1 uur pruttelen tot hij dik is. Doe de saus door een zeef en doe er basilicum bij. Hoofdgerecht: Bak de fijngesneden champignons, bleekselderij en paprika's in de olijfolie gaar. Doe er spekblokjes bij en roer. Voeg daarna de mosterd, tabasco, cayennepoeder en knoflook toe en laat 10 minuten pruttelen. Blijf roeren. Voeg de verse tomatensaus toe en laat het gerecht 10 minuten op een laag vuur staan. Blijf weer regelmatig roeren. Roer dan de gorgonzola door de saus tot de kaas smelt. Doe er de slagroom bij en als laatste de Parmezaanse kaas. |
Home > Recepten