Home > Recepten

Aardappel-kaasballetjes, gefrituurde

8 aardappelen (300 gr)

zout

peper

1/2 tl tijm

1/2 el boter

1/2 dl melk

1 ei

peterselie

paneermeel

100 gr goudse kaas (in 12 blokjes)

5 el yoghurt

2 el mayonaise

2 1/2 el tomatenketchup

1/2 tl basilicum
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen met zout en tijm gaar en bereid met boter en melk een stevige puree.

Splits het ei en meng de dooier met fijngeknipte peterselie door de puree.

Breng met peper en zout op smaak.

Roer het eiwit met 1 eetlepel water los.

Plak aardappelpuree rondom de kaasblokjes en vorm dit tot balletjes.

Wentel deze eerst door het eiwit en dan door de paneermeel.

Maak een sausje van de yoghurt, mayonaise, tomatenketchup, basilicum, zout en peper.

Verhit het frituurvet tot 175 graden en frituur de kaasballetjes in 4 minuten goudbruin.

Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een warme schaal.

Serveer het sausje apart.