Home > Recepten

Aardappel-omelet met uien en pijnpitjes, maaltijd-

¾ kg aardappelen

1 dl olijfolie

zout, peper

6 eieren

* 3 grote uien

2 teentjes knoflook

2 dl zure room

1/2 tl cayennepeper

2 el pijnpitjes



Vervang voor de variaties de ingredienten na *.



Met vis en groenten: snijd de aardappelen in blokjes. Bak 2 preie in ringen bij de aardappelen gaar en voeg op het laatst 1/2 middelgrote courgette in plakjes, 100 gr (gebakken) champignonplakjes, 1/2 bakje gehalveerde kerstomaatjes en 150 gr gerookte forelfilet in reepjes toe.

Vervang de zure room door slankroom en de cayennepeper door 1 theelepel tijm.



Met spekjes en spruitjes: snijd de aardappelen in partjes en Bak ze met 1/2 gesnipperde rode paprika gaar. voeg 300 gr 5 minuten gekookte kleine spruitjes, 100 gr uitgebakken magere rookspekreepjes en 2 theelepels taco-kruiden toe. Voeg zure room volgens het recept toe. Strooi bovenop (in spekvet gefruite) uiringen van 1 grote ui. volg verder het recept.
  • Omschrijving recept: Àardappelgerechten; Eiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de aardappelen in plakjes, halveer de uien en snijd ze in heel smalle partjes.

Verhit in een grote koekenpan, hapjespan of hittebestendige keramiek ovenschaal ¾ dl olijfolie, doe hierin de aardappelen, uien en knoflook uit de pers en dek de schaal af.

Laat het gerecht heel zachtjes bijna gaar worden in ± 20 minuten, schep af en toe om.

Klop de zure room in een ruime kom met 1 ei los.

Voeg dan de rest van de eieren, zout en peper naar smaak en de cayennepeper toe.

Schep het aardappelmengsel hierin om.

Veeg de koekenpan schoon met een stukje keukenpapier en verwarm de rest van de olie erin.

Schep de eiermassa erin en bak de omelet droog op laag vuur, maak hem af en toe van de bodem los en laat hem steeds weer met ongestold ei opvullen.

Keer de omelet met behulp van het pannedeksel of een groot bord.

Strooi de pijnpitjes erop en bak de onderkant goudbruin bakken.

Notities

Serveer met een frisse groene salade.