Home > Recepten

Butterscotch-chocolademousse

1 dl sterke koffie

125 gr boter

200 gr butterscotch-chocolade

1/4 l slagroom

4 eieren

100 gr suiker

chocolade-moccaboontjes
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet koffie.

Smelt in een pan de boter.

Breek de chocolade in stukjes en smelt die op een laag vuur in de boter.

Klop in een kom de helft van de slagroom stijf.

Splits de eieren en klop de helft van het eiwit stijf.

Klop in een andere kom de dooiers met de suiker (1 eetlepel achterhouden) dik en romig en meng er het boter-chocolademengsel en de koffie door.

Schep de slagroom en het eiwit erdoor.

Doe het over in 6 schaaltjes en zet die afgedekt minstens 3 uur in de koelkast.

Klop in een kom de rest van de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf en spuit op de chocolade-mousse rozetjes slagroom.

Garneer met mocca-boontjes.