Home > Recepten

Chocolademousse met mocca-caramelsaus, witte

1/2 l slagroom

4 el suiker

2 zakjes klopvast

300 gr witte chocolade

1 dl melk

4 blaadjes witte gelantine

flesje mocca-caramelsaus (Teo)

8 pure en 8 melkchocolaatjes
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop de slagroom met de suiker en de klopvast stijf.

Breek de chocolade in kleine stukjes boven een kommetje en schenk de melk erbij.

Zet de kom in een pannetje met heet water en laat de chocolade al roerend op een laag vuur zachtjes smelten.

Laat de chocolade afkoelen.

Laat de gelantine in ruim koud water weken.

Verhit 2 eetlepels water en los de goed uitgeknepen gelantineblaadjes erin op.

Roer de iets afgekoelde gelantine door de afgekoelde chocolade.

Spatel de slagroom door de afgekoelde chocolade.

Laat de mousse minstens 3 uur in de koelkast opstijven.



Garneer met een beetje mocca-caramelsaus en de chocolaatjes.