Home > Recepten

Fruitsalade met slagroom, verse

2 bananen

2 peren

1/2 verse ananas

1/2 tros blauwe zoete druiven

2 kiwi's

2 appels

1 dl slagroom

40 gr suiker

5 dl kirsch (eventueel)

50 cc bananenlikeur (eventueel)
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Salades
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop de slagroom met de suiker stijf en zet deze in de koelkast.

Schil de bananen en snijd ze in plakjes.

Schil de peren en de appels en snijd ze in stukjes.

Doe deze samen met de banaan in een kom.

Pel de mandarijnen en doe de partjes ook in de kom.

Schil de kiwi's, snijd ze in partjes en doe die ook in de kom.

Snijd de ananas in stukjes (verwijder de zwarte pitjes, deze zijn giftig) en voeg dit aan het geheel toe.

Was de druiven en voeg ze aan het mengsel toe.

Voeg eventueel bananenlikeur en kirsch toe en zet de kom, na het geheel goed gemengd te hebben, in de koelkast.

Laat de salade ongeveer anderhalf uur lekker koud worden.

Vul bij het opdienen vier glazen met de fruitsalade en de slagroom.