Home > Recepten

Kaki's, gevuld

2 grote kaki's (of 4 kleine)

2 bananen

125 gr zure room of crème fraîche

2 el amandelsnippers

4 ijswaaiers

witte basterdsuiker, citroensap en eventueel sinaasappel likeur
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder de kroontjes en was en droog de kaki's.

Snijd ze overdwars doormidden en schep het vruchtvlees eruit, maar zorg ervoor dat u de buitenkant van de kaki's niet beschadigt.

Schil de bananen, snijd ze in dunne plakjes, voeg die aan het vruchtvlees van de kaki toe en meng dit goed door elkaar.

Spatel vervolgens de zure room of de crème fraiche erdoor.

Voeg naar smaak basterdsuiker en citroen toe.

Verdeel het mengsel over de kaki's en sprenkel er wat druppeltjes sinaasappellikeur over.

Strooi er bij het serveren wat amandelsnippers over en maak het geheel af met een ijswaaier.