Home > Recepten

Ananaskoek

1 literblik ananas

2 eieren

250 gr suiker

150 gr bloem

2 tl bakpoeder

paneermeel

2 el boter

100 gr suiker

150 gr gemalen kokosgarnering

2 pakjes vanillesuiker

1 ei
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop de eieren met de suiker schuimig (10 minuten) en klop er daarna 1 1/2 dl water door.

Zeef de bloem met het bakpoeder erbij en schep dit voorzichtig om.

Vet een braadslee of bakvorm (25x40 cm) in en bestrooi die met paneermeel.

Doe het deeg hierin over en bak de koek in 20 minuten gaar en goudbruin bij 200 graden.

Laat de koek afkoelen.

Laat de stukjes ananas goed uitlekken en snijd hem dan fijn.

Verdeel deze massa gelijkmatig over de koek.

Vermeng voor de garnering de boter, de suiker, het ei, de kokos en de vanillesuiker in een steelpan en verwarm dit al roerende tot een dikke saus ontstaat. Het mag niet gaan koken!

Verdeel de kokosmassa over de ananas.

Zet de koek nog een paar minuten in de vrij hete oven tot de bovenkant mooi lichtbruin kleurt.

Laat de koek afkoelen in de bakvorm en snijd hem dan in vierkante stukken.