Home > Recepten

Yoghurtcrème

1 l yoghurt

8 kleine stoofpeertjes

1/2 l rode wijn

1 kaneelstokje

1/4 l slagroom

60 gr suiker

4 toefjes munt
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak een schone theedoek (zonder zeeresten) vochtig en hang deze in een vergiet, schenk de yoghurt erin en laat die ca 24 uur uitlekken.

Schil de stoofpeertjes, maar laat de steeltjes eraan zitten, zet ze naast elkaar in een pan, schenk de wijn erbij en voeg het kaneelstokje toe.

Breng de wijn aan de kook en kook de peertjes in ca 1 uur zachtjes gaar.

Laat de peertjes in de wijn afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker bijna stijf en spatel de uitgelekte yoghurt erdoor.

Schep de yoghurtcrème in het midden van vier diepe borden, zet de peertjes erin en garneer met een toefje munt.