Halawet sumsum (sesam-snoepgoed) |
|
100 gr sesamzaad 100 gr suiker (1 el honing) |
|
BereidingDit zijn de sesam-'koekjes' die u hier en daar in de winkel kunt krijgen. De sesamzaadjes zorgen voor de smaak, de suiker voor zoetheid en kleefkracht. Ze zijn lang houdbaar, mits droog bewaard.Rooster de sesamzaadjes 10 minuten door ze te verhitten in een droge koekenpan of leg ze op een bakplaat even onder een hete grill. Doe het sesamzaad en de suiker (plus eventueel de honing) in een steelpan en verhit het mengsel op laag vuur, onder voortdurend roeren met een houten lepel. Na een minuut of 10 is de suiker gesmolten en ietwat bruin geworden. Haal de pan van het vuur en spreid het mengsel uit op een ingevette bakplaat. Strijk de massa uit tot een gelijkmatige, dunne laag. Snijd het daarna in stukken en laat verder afkoelen. Voor een 'netter' resultaat kunt u er een stuk ingevet aluminiumfolie op leggen en het dan met een deegroller uitrollen. |
Home > Recepten