Magnetron-kooktijden 1 |
|
|
|
BereidingGroente koken in een magnetron gaat snel. Het resultaat is knapperig en smakelijk. Vitamines en mineralen in groente blijven goed bewaard, omdat u in de meeste gevallen zonder water kookt. Laat daarom zout ook achterwege.U kunt altijd aan tafel zout toevoegen, hoewel u het waarschijnlijk niet eens zult missen. Het resultaat van de gekookte groente is mede afhankelijk van de versheid, maat en kooktijd. De aangegeven kooktijden zijn minimaal; naar smaak kunt u altijd de groente langer koken. Houd rekening met het nagaren. Roer slinkgroente halverwege de kooktijd een keer door. Lijst van Kooktijden van Groente (kolommen): Gerecht - Eenheid - Tijd - Vermogen Andijvie - 500 gr - 5 minuten - HOOG (100%) Appelmoes - 2 appels - 5 minuten - HOOG (100%) Bietjes rauw - 500 gr - 15 minuten - HOOG (100%) Bietjes gekookt - 500 gr - 3 minuten - HOOG (100%) Bloemkool - 1 kleine - 8 minuten - HOOG (100%) Boerenkool - 300 gr - 6 minuten - HOOG 100%) Broccoli - 500 gr - 4 minuten - HOOG (100%) Chinese kool - 350 gr - 7 minuten - HOOG (100%) Prei - 500 gr - 5 minuten - HOOG (100%) Savooiekool - 300 gr - 6 minuten - HOOG (100%) Snijbonen - 350 gr - 7 minuten - HOOG (100%) Spinazie - 500 gr - 6 minuten - HOOG (100%) Spruitjes - 350 gr - 5 minuten - HOOG (100%) Witte kool - 300 gr - 6 minuten - HOOG (100%) Witlof - 500 gr - 5 minuten - HOOG (100%) Worteltjes - 500 gr - 7 minuten - HOOG (100%) |
Home > Recepten