Home > Recepten

Vissoep uit de magnetron

20 gr boter

1 kleine prei

15 gr bloem

1 visbouillonblokje

4 dl heet water

1/2 dl witte wijn

200 gr visfilet

25 gr garnalen

2 eetlepels crème fraîche

takje dille
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de boter in een schaal in 30 seconden op HOOG (100%).

Was de prei en snijd ze in hele smalle reepjes.

Roer de bloem en de prei door de boter en

zet de schaal met een deksel in de magnetron 2 minuten op HOOG (100%).

Voeg het visbouillonblokje, water en wijn toe en breng dit aan de kook 3 minuten op HOOG (100%).

Snijd de visfilet in kleine stukjes en voeg dit toe aan de visbouillon, laat de vis gaar worden in 4 minuten op MIDDEN LAAG (30%) Voeg tot slot de garnalen en crème fraîche toe.

Knip wat verse dille boven de soep.