Home > Recepten

Goulash 4 uit de magnetron

350 gr mager rundvlees

2 uien

30 gr boter

tijm

peper, zout, paprikapoeder

1/2 dl water

3 eetlepels tomatenketchup

tabasco

1 theelepel azijn

1 laurierblad

1/2 dl witte wijn

2 tomaten
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees en de uien in kleine stukjes.

Smelt de boter in 1 minuut op HOOG (100%).

Roer de uien door de boter en laat ze onafgedekt glazig worden in 4 minuten op HOOG (100%).

Strooi intussen zout, peper en paprikapoeder over het vlees.

Roer het vlees door de uien en zet dit onafgedekt 4 minuten in de magnetron op MIDDEN (50%).

Het vlees moet nu niet meer rood zijn.

Doe de overige ingredienten door de goulash, behalve de tomaten.

Even goed doorroeren en afgedekt l 1/2 minuut op HOOG (100%) zetten, gevolgd door 20 minuten op MIDDEN LAAG (30%).

Voor het einde van de tijd de gepelde tomaten in stukjes toevoegen.