Home > Recepten

Tropische schotel uit de magnetron

20 gr boter

1 ui

1/2 rode en 1/2 groene paprika

2 tomaten

150 gr hamlappen

100 gr pindakaas

150 cc water

50 gr taugeh

1 banaan

1 theelepel sambal

peper, zout, ketoebar
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de boter in een schaal 30 seconden op HOOG (100%).

Snijd de ui, paprika en tomaten in kleine stukjes.

Roer de groenten door de gesmolten boter, dek de schaal af en bak dit in 3 minuten op HOOG (100%).

Snijd de hamlap in kleine blokjes en voeg deze toe aan de groenten.

Zet de schaal afgedekt terug in de magnetron 2 minuten op HOOG (100%).

Voeg de pindakaas en het water toe en laat dit sudderen in de magnetron 5 minuten op MIDDEN LAAG (30%).

Voeg tot slot de taugeh, banaan in plakjes en de sambal toe.

Zet de tropische schotel terug in de magnetron voor 2 minuten op HOOG (100%).

Roer alles goed door en serveer deze schotel met rijst en verse ananas.