Kabeljauw met mosterd-roomsaus uit de magnetron |
|
300 gr (diepvries) kabeljauwfilet 1 eetlepel citroensap 25 gr boter 1 theelepel bouillonpoeder 25 gr bloem 1 eetlepel Dijonmosterd 1 dl melk 1 eetlepel Limburgse mosterd 2 dl water 1/2 dl slagroom |
|
BereidingLeg de (ontdooide) kabeljauwfilet in een schaal en sprenkel er wat citroensap over.Doe de deksel op de schaal en kook de vis gaar in 5 minuten op HOOG (100%). Laat de vis 2 minuten nagaren. Smelt, voor de mosterd-roomsaus de boter in een schenkkan in 1 minuut op HOOG (100%). Klop met een garde de bloem erdoor, gevolgd door de melk, het water en de bouillonpoeder. Breng dit aan de kook in 2 minuten op HOOG (100%) Klop de saus door en voeg de mosterd toe. Zet de saus nog 1 minuut op HOOG (100%) terug in de magnetron. Klop de saus goed door en voeg de slagroom tijdens het kloppen toe. Giet de saus over de inmiddels nagegaarde kabeljauwfilet. |
Home > Recepten