Home > Recepten

Kabeljauw met mosterd-roomsaus uit de magnetron

300 gr (diepvries) kabeljauwfilet

1 eetlepel citroensap

25 gr boter

1 theelepel bouillonpoeder

25 gr bloem

1 eetlepel Dijonmosterd

1 dl melk

1 eetlepel Limburgse mosterd

2 dl water

1/2 dl slagroom
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de (ontdooide) kabeljauwfilet in een schaal en sprenkel er wat citroensap over.

Doe de deksel op de schaal en kook de vis gaar in 5 minuten op HOOG (100%).

Laat de vis 2 minuten nagaren.

Smelt, voor de mosterd-roomsaus de boter in een schenkkan in 1 minuut op HOOG (100%).

Klop met een garde de bloem erdoor, gevolgd door de melk, het water en de bouillonpoeder.

Breng dit aan de kook in 2 minuten op HOOG (100%) Klop de saus door en voeg de mosterd toe.

Zet de saus nog 1 minuut op HOOG (100%) terug in de magnetron.

Klop de saus goed door en voeg de slagroom tijdens het kloppen toe.

Giet de saus over de inmiddels nagegaarde kabeljauwfilet.