Home > Recepten

Sam-zoenen uit de magnetron

1/2 liter melk

1 pakje chocoladepuddingpoeder

2 eiwitten

1 zakje vanillesuiker

30 gr poedersuiker

zout
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de melk in een glazen schenkkan, voeg het puddingpoeder toe en klop dit met een garde door.

Zet de kan in de magnetron en kook de pudding 4 minuten op HOOG (100%).

Klop de pudding weer glad, zet de kan 2 minuten op HOOG (100%) in de magnetron en klop de pudding weer glad.

Neem een met koud water omgespoelde vorm en giet daar de pudding in uit.

Klop 2 eiwitten met wat zout en de vanillesuiker stijf, voeg de poedersuiker in 2 delen toe en vorm er, als de eiwitten goed stijf zijn, met behulp van 2 eetlepels eieren van.

Leg de eiwiteieren op een bord en plaats ze in de magnetron, 3 minuten op MIDDEN LAAG (30%).

Als de eieren droog aanvoelen, ze op de chocoladepudding leggen en serveren.