Home > Recepten

Banketbakkersroom 2 uit de magnetron

1 vanillestokje

2 1/2 dl melk

zout

2 eidooiers

40 gr witte basterdsuiker

250 gr bloem
  • Omschrijving recept: Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vanillestokje open en doe dit tezamen met de melk in een schenkkan.

Doe er een beetje zout bij en laat dit in de magnetron trekken, 15 minuten op LAAG (10%).

Roer in een schaaltje de eidooiers met de basterdsuiker en vervolgens de bloem los.

Haal het vanillestokje uit de melk, schraap de zaadjes eruit en doe die terug in de melk.

Breng de melk aan de kook, 1/2 minuut op HOOG (100%).

Giet wat hete melk bij het eidooiermengsel en giet het vervolgens terug bij de melk.

Roer met een garde goed door.

Zet de schenkkan terug in de magnetron en kook de banketbakkersroom in ½ minuut op HOOG (100%); klop daarbij om de 30 seconden door.

De banketbakkersroom is nu dik.

Laat de room in de koelkast afkoelen.

De room is te gebruiken als vulling voor tompoezen, soezen, kadetjes of knapperige croissants.

Meng 2 eetlepels banketbakkersroom door 100 gr roomboter en 100 gr poedersuiker en u heeft crème au beurre.