Zuurkool-kip uit de magnetron |
|
500 gr wijnzuurkool 2-3 zoetzure appels 300-400 gr gemarineerde kipfilet 450 gr kant-en-klare aardappelgolfjes, -blokjes of -schijfjes (koeling) 1 1/2 eetlepel cajunkruiden |
|
BereidingLaat de zuurkool in zeef uitlekken.Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snijd de appels in dunne plakjes. Snijd de kipfilet in stukjes en schep ze door de zuurkool. Vet een magnetronschaal in, doe er de helft van het zuurkool-kipmengsel in en strijk het glad. Bedek met een laag appelschijfjes. Verdeel er de helft van de aardappelgolfjes over en bestrooi met cajunkruiden. Herhaal dit met het restant. Laat de schotel afgedekt in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) in 10-15 minuten door en door heet en gaar worden. |
Home > Recepten