Home > Recepten

Forelfilet met basilicumsaus uit de magnetron

4 dikke forelfilets

4 eetlepels verse basilicum in reepjes

zout, peper

1 eetlepel citroensap

1 dl witte wijn

1 pakje Roomfris

wat blaadjes verse basilicum
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de forelfilets in een ondiepe schaal 5 minuten op 700 Watt.

Draai ze om en verwarm nogmaals 4 minuten op 700 Watt.

Neem ze uit de schaal en houd ze warm.

Voeg aan het kookvocht de reepjes basilicum, zout, peper, het citroensap, de witte wijn en de Roomfris toe en laat dit mengsel 3 minuten onafgedekt op 700 Watt inkoken.

Verdeel de filets over 4 borden, schenk de saus erover en garneer met verse basilicum.

Notities

Lekker met dikke frites en courgettes.