Home > Recepten

Zalmforel met gorgonzola uit de magnetron

4 stengels bleekselderij

150 gr sugar snaps of peultjes

200 gr prei

2 zalmforelfilets

1 eetlepel mosterd

peper, zout

30 gr boter

150 gr gorgonzola

2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de bleekselderij in plakjes, haal de sugar snaps af en snijd de prei in ringen.

Wrijf de zalmforelfilets in met de mosterd en bestrooi ze met peper en zout.

Smelt de boter onafgedekt in 1 minuut op 700 Watt.

Leg de zalmforelfilets in de schaal en schik de groenten eromheen.

Bestrooi de groenten met wat peper en zout.

Laat de zalmforelfilets en de groenten afgedekt in 12 minuten op 400 Watt gaar worden.

Verdeel 2 minuten voor het einde van de bereidingstijd de verkruimelde gorgonzola over de vis.

Bestrooi het geheel met peterselie.