Home > Recepten

Atjar tjampoer uit de magnetron

1 sjalotje

1 teentje knoflook

1 kemirienootje

2 theelepels koenjit

1 theelepel gemberpoeder

1 eetlepel olie

1 dl azijn

75 gr witte basterdsuiker

+ theelepel zout

75 gr panklare witte kool of spitskool

75 gr winterwortel in luciferdunne reepjes

50 gr kleine bloemkoolroosjes

1 kleine rode Spaanse peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak het sjalotje, het teentje knoflook en het kemirienootje met de koenjit en het gemberpoeder met een staafmixer of in het kleine bakje van de keukenmachine fijn.

Doe dit mengsel samen met de olie in een magnetronschaal en verwarm het 1 minuut op vol vermogen.

Roer de azijn, de suiker en het zout erdoor en schep er dan de groenten door.

Verwarm het geheel, afgedekt, 4 minuten op vol vermogen.

Schep de groenten tussentijds tweemaal om.