Home > Recepten

Tomaten gevuld met rijst uit de magnetron

8 stevige tomaten

zout

3 eetlepels koudgeperste olijfolie

1/2 theelepel gedroogde oregano

1 takje verse marjolein

1 takje verse munt

1 takje peterselie

100 gr dessertrijst

1/4 liter kippenbouillon

boter

versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Rijstgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de tomaten, snijd het kapje eraf en hol ze uit.

Bestrooi ze binnenin met zout en laat ze uitlekken in een vergiet.

Hak het uitgeholde vruchtvlees fijn en meng het met de oregano, de marjolein, de gehakte munt, de peterselie en de olijfolie door de rijst.

Roer de kippenbouillon erdoor en laat het mengsel in een schaal met deksel in de magnetron 10 minuten op vol vermogen koken.

Zet de tomaten dan in een ingevette magnetronschaal, vul ze met de rijst en laat ze onafgedekt nog 10 minuten op vol vermogen koken.

Breng op smaak met peper.

Dien de tomaten warm of koud op.