Limoenpudding met granaatappelsaus (magnetron) |
|
2 granaatappels 2 eetlepels grenadine 2 1/2 theelepel limoensap 3 theelepels maïzena vet en 1 eetlepel griesmeel voor de vormpjes 2 eieren 1/2 dl room 30 gr gezeefde poedersuiker de fijngeraspte schil van 2 limoenen 2 eetlepels tarwegriesmeel citroenmelisse om te garneren |
|
BereidingHaal de pitjes uit de granaatappels.Pureer 2/3 van het vruchtvlees, wrijf het sap door een zeef en kook het 2 minuten op de hoogste stand. Roer 2 theelepels maïzena glad in 1 theelepel limoensap en de grenadine en meng deze liaison door het sap en kook nog 2 minuten op de hoogste stand. Vet 4 vormpjes in en strooi er griesmeel in. Splits de eieren en klop het eiwit en de room stijf. Klop de eierdooiers crèmig met de poedersuiker, 1 theelepel maïzena de limoenschil, de rest van het limoensap en 1 eetlepel water. Spatel er het tarwegriesmeel, de room en het eiwitschuim door en vul de vormpjes hiermee. Zet de vormpjes in kruisvorm in de magnetron en gaar de pudding ca. 3 minuten op de hoogste stand. Verdeel de saus over 4 borden, maak de rand los van de vormpjes en stort de puddinkjes op de borden. Strooi er de rest van de granaatappelpitten over en garneer met citroenmelisse. |
Home > Recepten