Home > Recepten

Limoenpudding met granaatappelsaus (magnetron)

2 granaatappels

2 eetlepels grenadine

2 1/2 theelepel limoensap

3 theelepels maïzena

vet en 1 eetlepel griesmeel voor de vormpjes

2 eieren

1/2 dl room

30 gr gezeefde poedersuiker

de fijngeraspte schil van 2 limoenen

2 eetlepels tarwegriesmeel

citroenmelisse om te garneren
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Haal de pitjes uit de granaatappels.

Pureer 2/3 van het vruchtvlees, wrijf het sap door een zeef en kook het 2 minuten op de hoogste stand.

Roer 2 theelepels maïzena glad in 1 theelepel limoensap en de grenadine en meng deze liaison door het sap en kook nog 2 minuten op de hoogste stand.

Vet 4 vormpjes in en strooi er griesmeel in.

Splits de eieren en klop het eiwit en de room stijf.

Klop de eierdooiers crèmig met de poedersuiker, 1 theelepel maïzena de limoenschil, de rest van het limoensap en 1 eetlepel water.

Spatel er het tarwegriesmeel, de room en het eiwitschuim door en vul de vormpjes hiermee.

Zet de vormpjes in kruisvorm in de magnetron en gaar de pudding ca. 3 minuten op de hoogste stand.

Verdeel de saus over 4 borden, maak de rand los van de vormpjes en stort de puddinkjes op de borden.

Strooi er de rest van de granaatappelpitten over en garneer met citroenmelisse.