Home > Recepten

Roomparfait met warme bramen uit de magnetron

2 eieren

2 eidooiers

125 gr suiker

vanillestokje

2 1/2 dl slagroom

250 gr bramen

2 dl Crème de Cassis

1 theelepel vanillesuiker

munt naar smaak
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop de eieren, de dooiers, de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje met een mixer schuimig tot het mengsel als een lint van de lepel loopt.

Verwarm het mengsel onafgedekt 2-3 minuten op 100% en klop het met een garde om de 15 seconden door.

Laat het mengsel, zodra het is gebonden, afkoelen.

Klop intussen de slagroom stijf en spatel hem snel door het eimengsel.

Giet het mengsel in een rechthoekige vorm van 6 dl inhoud en zet de vorm 12 uur in de vriezer.

Was de bramen vlak voor het serveren en verwarm ze in een schone glazen litermaat met de Crème de Cassis en de vanillesuiker afgedekt 2-3 minuten

op 100%.

Dompel de vorm met de parfait kort in kokend water, stort hem en snijd hem in plakken.

Leg op elk bordje 1-2 plakjes parfait en garneer met de warme bramen en een takje munt.