Home > Recepten

Zwarte-bessenmuffins uit de magnetron

175 gr verse schoongemaakte zwarte bessen (of diepvries)

1 eetlepel fijne witte suiker

175 gr gemout tarwemeel (reformwinkel)

1 1/2 theelepel bakpoeder

6 eetlepels magere melk

125 gr lichtbruine suiker

6 eetlepels saffloerolie

1 groot los geklopt ei



Voor de deklaag

4 eetlepels lichtbruine suiker

1/2 theelepel gemalen kaneel
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 18
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de zwarte bessen en de suiker in een kom, dek die losjes af en zet hem 1 1/2-2 minuten in de magnetron op hoog, tot de bessen zacht, maar nog heel zijn.

Roer het mengsel daarbij eenmaal door.

Als de bessen langer in de magnetron staan, gaan ze bij het door het beslag roeren kapot.

Laat de bessen afkoelen.

Bekleed intussen een magnetron-muffinvorm met 6 bakjes of bekleed 6 lossen bakvormpjes met 2 papieren bakvormpjes, dus 2 in ieder vormpje.

Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en doe de in de zeef achtergebleven korrels er weer bij.

Voeg de melk, de bruine suiker, de olie en het ei toe en schep er voorzichtig de zwarte bessen door.

Neem 1/3 deel van het mengsel en vul hiermee de papieren bakjes voor de helft.

Zet de vorm of de vormpjes 2 1/2-3 minuten in de magnetron op vol vermogen en draai de vorm na 1 1/2 minuut een halve slag.

Meng intussen de suiker en de kaneel voor de deklaag en bestrooi iedere muffin, zodra ze uit de magnetron komen, met wat van het suiker-kaneel-mengsel.

Verwijder de papieren bakjes van de muffins en laat ze op een rooster afkoelen.

Ga met de overblijvende 2 porties muffins net zo te werk.