Home > Recepten

Fetasnacks met dadels

8 vellen fyllobladerdeeg van ± 36 x 46 centimeter, ontdooid

225 gram Apetina-feta (bedieningsafdeling)

250 gram verse dadels, ontpit

21/2 eetlepel verse fijngehakte gemberwortel

75 gram gesmolten boter
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kaasgerechten
  • Aantal Porties: 48
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Bron: Feta-Encyclopedie - Albert Heijn

Bereiding

Dek de ontdooide velletjes fyllobladerdeeg af met een vochtige doek.

Hak de feta, de dadels en de gember in een keukenmachine of blender bij fijn (bij de hoogste snelheid ± 1 minuut).

Bestrijk 1 vel fyllobladerdeeg met gesmolten boter.

Leg hierop een tweede vel fyllobladerdeeg en druk de vellen goed samen, bijvoorbeeld met een deegroller.

Bestrijk het dikke vel met een kwart van het fetamengsel.

Verdeel het in 12 vierkantjes.

Rol elk vierkantje van hoek tot hoek diagonaal op en leg ze met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de rolletjes met boter.

Bak de rolletjes in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Herhaal dit nog driemaal tot u in totaal 48 rolletjes heeft.

Serveer lauwwarm als snack.



Tip: U kunt de fetasnacks ± 21/2 uur van tevoren maken en met boter bestrijken. Bewaar ze op een koele plek tot u ze afbakt.

Overgebleven feta kan als onderdeel van een ander gerecht worden gebruikt, bijvoorbeeld als vulling van omelet.

Notities

Serveer met verse dadels.