Home > Recepten

Fetasalade met gemarineerde champignons

Voor de marinade:

25 gram gedroogde tomaten in dunne reepjes

1 deciliter kokend water

2 eetlepels versgeperst citroensap

1/2 theelepel zout

versgemalen peper

3 eetlepels olie (bijvoorbeeld druivenpitolie)



Voor de salade:

450 gram champignons in plakjes of 150 gram gebakken champignons of uitgelekte champignons uit blik

175 gram groene salade bijvoorbeeld little gem sla, in grote stukken gescheurd

75 gram niet te scherpe ui in dunne partjes

200 gram verse dunne sperzieboontjes of haricots verts, gekookt (kan ook met peultjes)

200 gram AH Deense fetakaasblokjes
  • Omschrijving recept: Salades; Kaasgerechten; Paddestoelgerechten; Marinades
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Feta-Encyclopedie - Albert Heijn

Bereiding

Marinade:

Doe de gedroogde tomaten in een grote kom en overgiet ze me het water.

Laat de tomaten ± 3 minuten wellen.

Voeg het citroensap, het zout en de peper toe.

Klop de olie er scheutje voor scheutje door.



Salade:

Leg de champignons in de marinade en laat ze afgedekt en op kamertemperatuur ± 15 minuten marineren.

Schep het mengsel tijdens het marineren een paar keer door elkaar.

Verdeel de sla over een grote schaal en schik de champignons met de marinade, de ui, de haricots verts en de feta hierop.