Home > Recepten

Feta met tomaten, gemarineerd

200 gram AH Deense fetakaasblokjes

100 gram zwarte olijven

75 gram zongedroogde tomaten in stukjes gesneden

2 laurierblaadjes

1 theelepel gedroogd basilicum

1 eetlepel gemengde peperkorrels (zwarte, groene en roze)

4 deciliter olie (liefst olijfolie extra vierge)

Voor de knoflook:

25 teentjes knoflook (± 50 gram), gepeld

3 deciliter water

Voor de garnering:

basilicumblaadjes



Tip: U kunt dit heerlijke gerecht uiteraard ook bereiden met Apetina-feta in kruidige olie met olijven (bedieningsafdeling), makkelijk en snel en minstens even lekker.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Bijgerechten; Marinades; Kaasgerechten
  • Bron: Feta-Encyclopedie - Albert Heijn

Bereiding

Leg alle ingredienten behalve de olie om en om in een hoge glazen pot.

Giet de olie erover en laat de feta in de koelkast ± 1 week marineren.

Knoflook:

Breng het water in een steelpannetje aan de kook, leg het deksel op het pannetje en kook de teentjes knoflook 30 seconden.

giet de teentjes knoflook af.

Breng vers water aan de kook en laat de teentjes nogmaals 30 seconden koken.

Giet de teentjes knoflook in een zeef af en laat ze onder koud stromend water afkoelen en vervolgens goed uitlekken.

Serveren:

Verdeel de gemarineerde feta, de olijven, de zongedroogde tomaten en de teentjes knoflook over vier schaaltjes.

Garneer met basilicumblaadjes.

Serveer samen met de groenten als voorgerecht of snack.

Notities

Serveer met kerstomaatjes, komkommer, lollo rosso en grissini.