Home > Recepten

Aardappelsalade met feta

Voor de dressing:

1 eetlepel wijnazijn (bijvoorbeeld witte wijnazijn)

1/4 theelepel zout

versgemalen peper

3 eetlepels olie (liefst olijfolie extra vierge)

2 eetlepels water

11/2 theelepel versgehakte tijm



Voor de salade:

300 gram kleine, pas gekookte aardappelen in partjes

200 gram AH Deense fetakaasblokjes

150 gram ijsbergsla in reepjes

2 tomaten (± 175 gram) in plakjes
  • Omschrijving recept: Salades; Aardappelgerechten; Kaasgerechten
  • Bron: Feta-Encyclopedie - Albert Heijn

Bereiding

Dressing:

Roer met een garde het zout en de peper door de azijn.

Klop en scheutje voor scheutje de olie door.

Voeg al kloppend met een garde het water en de gehakte tijm toe.



Salade:

Leg de lauwwarme aardappelen in een platte schaal en giet de helft van de dressing erover.

Laat de aardappelen afgedekt tenminste 1 uur intrekken.

Giet de rest van de dressing over de feta en laat afgedekt in de koelkast tenminste 1 uur intrekken.

Schik de sla en de plakjes tomaat op een platte serveerschaal.

Verdeel de aardappelen en de feta met de marinade over de sla.

Serveer direct.

Notities

Serveertip: Serveer met stokbrood of met gebakken lamshaasjes en stokbrood.