Home > Recepten

Soep, kruidig

25 gram boter of margarine

2 middelgrote uien (± 300 gram), gesnipperd

2 teentjes knoflook, gesnipperd

250 gram mater rundergehakt

1 liter runderbouillon

1 blikje tomatenpuree (± 75 gram)

1 eetlepel mild paprikapoeder

versgemalen peper

75 gram kleine pasta (bijvoorbeeld elleboogjes, farfalle of fusilli)

100 gram Apetina-feta

2 eetlepels water

1 eetlepel bloem

Voor de garnering:

70 gram Apetina-feta

2 theelepels water

2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Feta-Encyclopedie - Albert Heijn

Bereiding

Smelt de boter in een pan, maar laat de boter niet kleuren.

Fruit de ui en de knoflook hierin ± 5 minuten.

Voeg het rundergehakt toe en fruit het mee tot het rul en grijs is.

Voeg de bouillon, de tomatenpuree en de kruiden toe en laat de soep, met het deksel op de pan, ± 2 minuten zachtjes koken.

Voeg de pasta toe en laat deze ± 5 minuten mee koken.

Roer de feta los met het water dat u scheutje voor scheutje toevoegt en meng de bloem erdoor, zodat een samenhangend geheel ontstaat.

Roer het mengsel door de soep en laat deze nog 2 minuten koken.

Breng op smaak.



Garnering:

Roer de feta los met het water dat u scheutje voor scheutje toevoegt en roer de peterselie erdoor.



Serveren:

Schep de soep in voorverwarmde diepe borden en verdeel de fetagarnering erover.

Notities

Lekker met brood erbij.



Tip: De kooktijd van de soep is mede afhankelijk van de kooktijd van de pasta (zie de verpakking).