Home > Recepten

Fetataart 1

Voor het deeg:

100 gram koude boter of margarine

150 gram bloem

1/2 theelepel zout

1/2 eetlepel koud water



Voor de vulling:

350 gram tomaten in gehalveerde plakken

50 gram bosuitjes in smalle ringen

100 gram Apetina-feta

2 eieren

1 deciliter melk

1 teentje knoflook, uitgeperst

2 theelepels gedroogde oregano



Voor de garnering:

10 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Kaasgerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Feta-Encyclopedie - Albert Heijn

Bereiding

Deeg:

Snijd de koude boter in kleine stukjes door de bloem tot een kruimelige massa ontstaat.

Voeg het zout toe en werk het koude water snel door het deeg tot het een samenhangend geheel vormt.

Bekleed met het deeg de bodem en de opstaande rand tot de helft van een beboterde springvorm van ± 22 centimeter en zet dit afgedekt tenminste een half uur in de koelkast.

Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem en bak hem in het midden van de oven voor.



Vulling:

Leg de tomaten en de bosuitjes op de wat afgekoelde taartbodem.

Verdeel de Apetina-feta in twee porties.

Snijd de ene portie in kleine stukjes en verkruimel de andere.

Klop de eieren los en klop er de verkruimelde feta, de melk, de knoflook en de oregano door.

Spatel de rest van de feta door het eimengsel.

Giet het eimengsel in de taartbodem en bak de taart in het midden van de oven gaar.

Garneer met de gehalveerde olijven.

Notities

Lekker met een salade