Aubergines, Griekse gevulde |
|
2 aubergines (± 1 kilo) 1 eetlepel grof zout Voor het gehaktmengsel: 250 gram half-om-halfgehakt 250 gram lamsgehakt 1 ei 1 kleine ui, grofgesnipperd 1 teentje knoflook, uitgeperst 4 eetlepels versgehakte peterselie 1 theelepel grof zout versgemalen peper 1 deciliter melk 100 gram AH Deense fetakaasblokjes 1 eetlepel paneermeel 25 gram boter of margarine |
|
BereidingWas de aubergines en verwijder kroontjes en steeltjes.Snijd de aubergines in de lengte door en hol ze met een lepel gedeeltelijk uit tot ± 2 centimeter van de schil. Bestrooi de aubergines met het zout en laat dit ± 15 minuten intrekken. Gehaktmengsel: Kneed het vlees, de ui, het ei, de knoflook, de peterselie, het zout en de peper goed door elkaar. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en kneed goed. Meng de feta zorgvuldig door het gehaktmengsel. Was de aubergines en dep ze goed droog. Leg de aubergines vervolgens in een beboterde ovenschaal, vul ze met het gehaktmengsel, strooi er paneermeel over en zet de schaal met vlokjes boter in het midden van de voorverwarmde oven tot de gevulde aubergines gaar zijn. |
Home > Recepten