Home > Recepten

Ananas-pindataart

1 ui

olie

4 schijven ananas uit blik

100 g blauwschimmelkaas

100 g mon chou

150 g gemalen pinda's

50 g paneermeel

2 lepels chutney

2 eieren

2.5 dl melk

zout

peper

nootmuskaat

500 g hartige taartmix

50 g boter
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bron: Libelle

Bereiding

Doe in een kom de taartmix, boter en ½ dl water. Kneed snel een soepel deeg en zet 15 minuten koel weg.

Vet een springvorm van 22 cm in, rol 2/3 van het deeg tot een ronde lap zo groot als de vorm en bekleed de vorm ermee. Rol de rest uit tot een rechte lap, snij banen van 4 cm en bedek de wanden ermee. Hier en daar met een vork inprikken.

Snipper de ui zeer fijn en fruit in wat olie. Snij de ananas zeer fijn, prak de kaas en Mon Chou fijn. Meng ui, ananas, kaas, Mon Chou, pinda's, paneermeel en chutney.

Klop de eieren los met melk, zout, peper en nootmuskaat en schep bij het ananasmengsel. Schep in de met deeg beklede vorm.

Zet net onder het midden van de oven op 200° en bak 35-40 minuten.

Notities

Als complete maaltijd met salade!