Artisjokfrittata met Gruyère |
|
5 eieren 3 takjes salie 3 takjes oregano 150 g geraspte gruyère zout peper 1 blikje artisjokbodems 2 lepels olijfolie 50 g zwarte olijven zonder pit |
|
BereidingVerwarm de grill voor op de hoogste stand.Klop de eieren los. Knip de blaadjes van 2 takjes salie en 2 takjes oregano fijn en meng met 100 g Gruyère door de eieren. Op smaak brengen met zout en peper. Laat de artisjokbodems uitlekken en snij in kwarten. Verhit de olie in een koekenpan, voeg het eimengsel toe, verdeel de artisjokken en olijven erover en laat op laag vuur afgedekt 8 minuten bakken, maak met een spatel af en toe de randen los. Doe de omelet in een ronde ovenschaal, verdeel de rest van de Gruyère erover en zet 3 minuten onder de grill. Garneer met blaadjes salie en oregano. NotitiesServeer met gebakken aardappels en groene sla |
Home > Recepten