Home > Recepten

Bleu d'Auvergnetaart

150 g bloem

bloem om te bestuiven

zout

85 g koude boter

225 g Bleu d'Auvergne

4 eieren

1/4 l slagroom

1/2 gesnipperd ui

2 takjes fijngeknipte peterselie

75 g geraspte oude kaas
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Frans
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Doe bloem, 1/4 cth zout en 75 g boter in een kom, snij met 2 messen de boter door de bloem tot kleine korreltjes. Voeg 5 lepels ijskoud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Laat 30 minuten afgedekt rusten.

Verhit de rest van de boter in de koekenpan. Bak ui 3 minuten zachtjes. Verwarm de oven voor op 200°.

Vet een lage taartvorm van 24 cm in. Bestuif aanrecht en deegrollet met bloem en rol het deeg uit tot een lap die 2 cm groter is dan de vorm. Bekleed de vorm ermee en prik met een vork gaatjes in het deeg.

Prak 75 g Bleu, doe ui, eieren, slagroom, peterselie en oude kaas erdoor en klop. Schenk op de taartbodem. Bak in 45 minuten gaar en goudbruin. Uit de oven de rest van de Bleu langs de rand verkruimelen.