Home > Recepten

Sardinenpastei, Braziliaans

250 g bloem

1 theelepel zout

75 g koude boter

1 ei

enkele lepels water

1 lepel olijfolie of zonnebloemolie

1 kleingesneden ui

1 ontvelde tomaat in stukjes

300 g uitgelekte sardines in olie

1 lepel citroensap

2 lepels peterselie

2 gepelde hardgekookte eieren

8 groene olijven in plakjes

zout

peper
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bereid van de bloem, de 1/2 theelepel zout, de boter, het ei en wat water een deeg zoals bij het recept voor Braziliaanse vleespastei staat aangegeven.

Maak de vulling: Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Voeg de stukjes tomaat toe en fruit deze even mee. Neem de pan van de hittebron af.

Prak de sardines met het citroensap en de fijngehakte peterselie fijn in een kom. Schep de fijngehakte eieren en de plakjes olijf door het mengsel en maak alles op smaak met wat zout en peper.

Bewerk het deeg volgens het recept voor Braziliaanse vleespastei. Doe het sardinemengsel in de vorm en dek de pastei af met de uitgerolde rest van het deeg.

Bak de pastei ± 40 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot hij mooi bruin en gaar is.

Serveer de in punten gesneden sardinepastei warm of koud.