Home > Recepten

Broccoli-pompoentaart met Camambert, ei en noten

5 plakjes bladerdeeg

200 tot 250 g broccoli in roosjes

200 tot 250 g pompoen in blokjes

een hele camembert

2 eieren

1 handje noten

100 tot 150 ml koffiemelk of slagroom

zout

peper

eventueel bieslook
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bron: gulden-gulden

Bereiding

Kook water en kook broccoli en pompoen hier 4 minuten in. Laat uitlekken in een vergiet.

Bekleed de vorm met bladerdeeg, strooi eventueel paneermeel op de bodem.

Doe de groenten erin, noten erover, en de kaas (in blokjes of plakjes) erover.

Klop de eieren los met koffiemelk of room, zout, peper en eventueel bieslook of een ander kruid. Giet wat op de groente.

Zet 1/2 uur in een oven van 200 graden.

Doe 10 minuten voor einde baktijd de rest van het eimengsel erover, het late opgieten zorgt ervoor dat de taart smeuig wordt.

Notities

'Ik fl*kker d'r altijd maar in wat er voor handen is, want uiteindelijk heb ik blauwschimmelkaas gebruikt.'

Als noten kan je bijvoorbeeld walnoten en pompoenpitten gebruiken.

De schrijver/ster gebruikte een springvorm van 22 cm.