Home > Recepten

Quiche, Callie's

300 g bloem voor het deeg

1/2 theelepel zout voor het deeg

200 g margarine voor het deeg

2 dooiers voor het deeg

3 theelepels water voor het deeg

85 g boter

1 grote fijngesneden ui

85 g bloem

1/2 l melk

115 g geraspte kaas

Dijonmosterd

cayennepeper

zout

peper

225 g doorregen rookspek

6 eieren gescheiden
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bron: Roald Dahl

Bereiding

Bak of grill het rookspek uit en snij of breek in stukjes.

Voor het deeg: meng bloem en zout in een kom van de keukenmachine, doe de margarine in blokjes erbij en laat de machine draaien tot het op broodkruim lijkt. Voeg dan 2 dooiers toe en net genoeg water om het deeg te binden. Kneed dan luchtig tot een bal, wikkel in plastic folie en zet minstens 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op stand 6.

Beboter een ondiepe vuurvaste schaal met een diameter van 28 cm in, rol het deeg dun uit en bekleed de schaal, zorg ervoor dat er geen lucht tussen deeg en wand zit. Prik er gaatjes in met een vork en bak in 20 minuten droog. Zet dan de oven op 220-230°.

Vulling: smelt de boter, smoor het ui zacht, voeg de bloem toe en maak een roux. Roer er kleine scheutjes melk door tot de saus dik wordt en van de kant loslaat. Voeg de andere ingredienten toe behalve de eiwitten.

Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door de vulling. Giet de vulling in de korst en zet nog ruim 30 minuten in de oven.

Serveer meteen vanwege het soufflé-effect, bij voorkeur met een groene salade.

Notities

Serveer met groene salade.



Dahl's Zuidafrikaanse huishoudster Callie had (tijdelijk) verkering met een Franse jongen, ze wist dit recept van zijn moeder te krijgen.