Home > Recepten

Empanadillas de aceitunas (pasteitjes met olijven)

100 g gehakte kalkoenfilet vleeswaren

35 g uitgelekte ansjovisfilet

1 gesnipperd ui

4 gehakte hardgekookte eieren

100 g groene olijven gehakt

50 g gehakte amandelen

2 lepels olijfolie

zout

peper

12 plakjes bladerdeeg

1 losgeklopt ei
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Braziliaans
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

Vermeng alle ingredienten, behalve het bladerdeeg en het ei.

Schep op elk plakje deeg 1 1/2 eetlepel vulling, vouw de deegplakjes diagonaal dicht, druk de randen goed dicht, bestrijk de driehoekjes met losgeklopt ei en bak ze ± 20 minuten in het midden van de oven.

Serveer ze warm of koud.