Home > Recepten

Kipragoût met bladerdeegdeksel, fijne

4 plakjes bladerdeeg

1 pot schorseneren (Bonduelle 660 gram)

3 bosuitjes

1/2 lepel boter

1 blik kippenragout

250 ml crème fraîche

1/2 dl sherry medium

10 takjes kervel

1/4 theelepel nootmuskaat

zout

peper

1 ei

boter om in te vetten

bloem om te vestuiven
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Ragoût
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Laat de schorseneren uitlekken in een zeef en snij in stukjes van 5 cm. Snij de bosuitjes fijn.

Smelt de boter in een pan. Fruit de bosui zachtjes 3 minuten. Verwarm de ragoût mee. Schorseneren, crème fraîche en sherry erdoor roeren, kervel erboven fijnknippen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Vet de schaal in, schep de ragoût erin en laat afkoelen.

Bestuif de aanrecht met bloem, leg 3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die 2 cm groter is dan de schaal. Leg de lap over de ragoût. Plak de randen met water vast aan de schaal. Maak in het midden (met een appelboor) een gat. Maak uit de rest van het deeg versieringen zoals sterretjes en zo en plak met water op de deksel. tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

Verwarm de oven voor op 200°. Klop het ei los en bestrijk het deegdeksel ermee. Bak in 30 minuten goudbruin en gaar.

Benodigdheden

Gebruik een lage ovenschaal van 1 liter.