Home > Recepten

Flamiche au fromage (Noordfranse kaastaart)

250 g St.Albray-kaas

1 ei

125 ml slagroom

1 dooier

zout

peper

nootmuskaat

1 blikje croissantdeeg

1/2 lepel boter om in te vetten



In plaats van St.Albray kan ook Munster worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Frans (noorden)
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°. Snij de korsten van de kaas en snij de kaas in dunne plakjes. Klop ei, dooier en slagroom in een kommetje los. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Vet de vorm in en bekleed met deeg. Verdeel de kaas over de bodem. Schenk het eimengsel erover.

Bak de taart in 35-40 minuten goudbruin en gaar, eventueel de rand na 20 minuten afdekken met alufolie.

Benodigdheden

Gebruik een lage taartvorm van 24 cm doorsnede.