Home > Recepten

Groentetaart

400 g meel

20 a 30 g verse gist of 10 a 15 g gedroogde gist

250 ml lauw water

1/2 theelepel zout

2 lepels olie

500 g spinazie

2 courgettes

1 bleekselderij

400 g broccoli of bloemkool

2 teentjes knoflook

3 lepels margarine

peper

zout

noormuskaat

500 g tomaten

300 g mozzarella
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Magda

Bereiding

Maak deeg van gist, meel, water, 1/2 theelepel zout en olie.

Laat alle groenten even aanstoven in heet vet (apart), verwijder de velletjes van de tomaten.

Rol het deeg uit op een bakblik en beleg het "kunstzinnig" met de groenten (soort bij soort). Snij de mozzarella in plakjes en leg ze erop.

Bak de "taart" ongeveer een half uur in een oven van 200 graden.